toppen av skiva siden 1957

Skikkelig mat fra skikkelige folk

Vi i Grilstad legger stor stolthet i jobben vi gjør, og vårt løfte til folket er at Grilstad lager skikkelig mat fra skikkelige folk. Vi er stolte skapere av matglede!

På toppen av skiva siden 1957 ❤️

Grilstad har vært en favoritt på toppen av brødskiva i norske hjem siden oppstarten i 1957. Det startet med spekepølser, og Grilstad er kanskje best kjent for Jubelsalami, Gullsalami og Trønderfår, men i dag er vi blitt så mye mer. Vi produserer alt fra salami, til hamburger og ferdigmat – og kan kalle oss for en av Norges største kjøttprodusenter.

Produktene våre finnes i hylla på dagligvarebutikken, men vi leverer også produkter til storkjøkken og restauranter, hvor tusenvis av mennesker spiser produkter fra Grilstad hver dag.

Grilstad leverer hvert år rundt ti tusen tonn med produkter til det norske markedet, og bak denne leveransen står det over 550 lojale ansatte, fordelt på seks fabrikker. Kjøttskjæring, logistikk, produktutvikling, markedsføring, produksjon – vi har dyktige fagfolk i alle ledd.

Røttene våre strekker seg flere hundre år tilbake. Familien Jenssen fokuserte på skipsfart og handel i mange generasjoner, før Anton Jenssen i 1957 valgte å sette i gang med spekematproduksjon. Grilstad fikk tidlig en sterk posisjon i markedet, med produkter som passet godt inn i den norske hverdagen.

Gull, Jubel og Trønder i over 50 år

Visste du at det er 63 år siden vi lanserte Gullsalami, 62 år siden Trønderfår kom, og 50 år siden den første Jubelsalamien debuterte på frokostbordet? Vi har utviklet oss en del siden den gangen, og spesielt artig er det å ta en titt på designet slik det var for mange år siden. Kjenner du igjen heltene våre?

Grilstad-konsernet

Konsernet Grilstad har hovedkontor i Trondheim, og 550 ansatte fordelt på seks egne produksjonsanlegg.

Salgs- og markedsorganisasjonen har rundt 50 ansatte på Dagligvare, og 10 på Foodservice.

Grilstad er i hovedsak et familieeid selskap. Det er Jenssen-familien i Trondheim som grunnla og fortsatt eier 95% av selskapet. De siste 5% er eid av Reinkind AS.

I Grilstad-konsernet inngår flere virksomheter:

Grilstad AS, Grilstad AB, Matpartner AS, Midt-Norge Slakteri AS (90%), FG Kjøttsenter AS (50%).

I 2022 hadde konsernet en omsetning på 2,5 milliarder kroner, og en EBITDA på 203 millioner kroner.

Milepæler i Grilstads historie

  • 1957 - Grilstad Fabrikker blir grunnlagt på Ranheim av Anton Jenssen
  • 1961 - Gullsalami lanseres
  • 1962 - Trønderfår lanseres
  • 1974 - Jubelsalami lanseres
  • 1995 - Stranda Spekemat blir en del av Grilstad-konsernet
  • 2007 - Grilstad fusjonerer med Spis
  • 2009 - Grilstad lanserer "utenlandske" smaker som chorizo og pepperoni
  • 2013 - Bordpakninger lanseres, og vinner senere Worldstar og Merket for God design i 2015
  • 2013 - Supersalami lanseres, som første spekepølse med rapsolje
  • 2016 - TIND Spekevarer blir en del av Grilstad AS
  • 2017 - Grilstad fyller 60 år!
  • 2017 - Lev Litt Lettere lanseres - en serie produkter med redusert salt- og fettinnhold
  • 2020 - Grilstad kjøper Matpartner og satser på ferdigmat
  • 2020 - Ny Grilstad-logo lanseres
  • 2022 - Holmens AS blir en del av Grilstad og samordnes med Matpartner. Ferdigmat-satsningen fortsetter
  • 2023 - Fabrikken på Ranheim bygges ut og Grilstad investerer for fremtiden

Grilstads fabrikker

Grilstad/Ranheim

Fabrikken på Ranheim ved Trondheim produserer spekepølser og salami. Det var her Grilstad AS ble grunnlagt i 1957

Stranda

På Denne Stranda produseres favoritten Strandaskinke, men også mange andre varianter av spekeskinker og spekepølser

Brummundal

Fabrikken i Brummundal produserer blant annet ferskt pålegg og hamburgere

Stavanger

Her produseres mengder av herlig ferdigmat til dagligvare, kantiner og restauranter i hele landet

Melhus

Hos Matpartner på Melhus produseres smakfull ferdigmat til dagligvare, kantiner og restauranter i hele landet

Östersund

Fabrikken i Östersund ligger rett ved grensa til Trøndelag. Der produseres blant annet varer til det svenske markedet.